Edukacija
“Wartegg test crteža (test ličnosti) za psihologe – početni”
Centar za kognitivno bihevioralnu terapiju organizira edukaciju za psihologe iz projektivnog testa ličnosti „Wartegg test crteža“. Ovaj projektivni test namijenjen je upotrebi u kliničkom, školskom te organizacijskom okruženju. Od 2003. godine do danas edukaciju je pohađalo više od 500 psihologa iz cijele Hrvatske.

Edukaciju vode dr. sc. Nataša Jokić-Begić, izv.prof.. i mr. sc. Andrea Kostelić-Martić, kliničke psihologinje s dugogodišnjih iskustvom u kliničkom radu te u primjeni Wartegg testa, a ujedno i autorice priručnika.

Wartegg test crteža - test ličnosti - za psihologe

«U Hrvatskoj imamo vrlo malo projektivnih tehnika za koje su poznate metrijske ili bilo kakve druge karakteristike. Stoga osjećamo nelagodu pri korištenju projektivnih tehnika u psihologijskoj procjeni, ali u svakodnevnom radu ih svi koristimo. Wartegg test crteža je već četrdesetak godina u uporabi diljem Europe, a 2000. godine je predstavljen i našoj stručnoj javnosti na godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa. Iskustva iz Italije govore o korisnosti ove tehnike u dijagnostici i praćenju poboljšanja u psihoterapiji. Naročito se pokazao učinkovit u situacijama kada ispitanik ima “korist” od rezultata psihologijske obrade. Kao što svi znamo objektivni testovi su u takvim situacijama gotovo nekorisni, jer je mogućnost kontrole odgovora na njima velika. Ovom tehnikom, ako ćemo kao psiholozi savjesno “čuvati” načine interpretacije, dobit ćemo moćno dijagnostičko sredstvo. Test je jednostavan, vrlo lagan i ekonomičan za primjenu, rado prihvaćen od ispitanika, nudi bogatstvo informacija, a grafička forma je najbolja za analizu sadržaja koji nisu pod svjesnom kontrolom. Test, naravno, ima i nedostataka, a osnovni je, po našem mišljenju, složenost kriterija po kojem se vrednuju rezultati, kao i nedovoljno razrađena teorijska podloga. No, to ne umanjuje korisnost ove tehnike koja predstavlja izuzetan doprinos u našem svakodnevnom profesionalnom radu.»

Izvadak iz predgovora Priručnika za Wartegg test crteža doc.

Autorice mr. sc. Andreje Kostelić-Martić i dr. sc. Nataše Jokić-Begić, doc.

Edukacija je organizirana u tri dijela:

Prvi dio

U prvom je prikazana teorijska osnova testa, načini primjene i ocjenjivanja, uz mnoštvo primjera iz prakse

Drugi dio

U drugom su prikazani primjeri Wartegg testa kod različitih psihičkih poremećaja te njegova primjena u selekcijskom postupku

Treći dio

U trećem dijelu, u formi radionice, stječu se praktična znanja i vještine u interpretaciji testa

Koncept edukacije

Svi polaznici edukacije će dobiti priručnik o primjeni Warteggovog testa crteža i 100 komada testovnog materijala.. Edukacija je službeno priznata od strane Hrvatske psihološke komore te bodovana u skladu s Pravilnikom o sadržaju, rokovima i postupku stručnog usavršavanja.

Detaljniji program edukacije:

1. Opis Wartegg testa crteža
2. Uputa
3. Kriteriji za ocjenjivanje
4. Patološki znakovi
5. Wartegg test crteža i različiti psihološki poremećaji
6. Wartegg test crteža u selekcijskom postupku
7. Grupni rad: interpretacija različitih primjera Wartegg testa ličnosti
Ukoliko ste zainteresirani za ovu edukaciju kontaktirajte nas na telefon:
01 / 377 4616 ili nam pošaljite e-mail: centarkbt@gmail.com.
Edukacije