Čime se bavimo

Centar za kognitivno bihevioralnu terapiju bavi se proučavanjem psihičkih poremećaja, njihovim dijagnosticiranjem i pružanjem psihološke pomoći preko različitih psiholoških tretmana.
Pojam psihološke pomoći obuhvaća primjenu različitih psiholoških tretmana i tehnika koji pripadaju kognitivno bihevioralnom pristupu u tretiranju psihičkih tegoba, razne vrste savjetovanja u grupnoj ili individualnoj formi, te edukacije o razlozima pojave psihičkih smetnji i mogućnostima njihovog otklanjanja.
Centar KBT - cime se bavimo

Psihološke smetnje zbog kojih se možete obratiti Centru za kognitivno bihevioralnu terapiju su sljedeće:

R

Anksiozne smetnje

Panični napadi, opsesivno kompulzivni poremećaj, specifične fobije, socijalne fobije, post traumatski stresni poremećaj (traume u životu: smrt, nesreće, fizički napadi, psihološko maltretiranje itd.)
R

Depresivne smetnje

Svatko primjećuje promjene u svom raspoloženju od dana do dana, ili čak od sata do sata. Svatko od nas s vremena na vrijeme govori da je «pomalo depresivan», iako je jasno da ne trebamo pomoć svaki put kad to kažemo. Dakle, kada je depresija problem koji možda treba profesionalnu pomoć?
R

Partnerski problemi

Zašto me ne razumiješ? Zašto me ne slušaš? To su pitanja na koja par riskira eksplodirati. Nerazumijevanje, zajedno sa rutinom svakodnevnice su vjerojatno faktori koji najviše doprinose neuspjehu jednog emocionalnog odnosa.
R

Post traumatski stresni poremećaj

PTSP
R

Mobing i stres na poslu

Mobing (psihološko maltretiranje na radnom mjestu). Mobizirajući postupci (aktivnosti), prve reakcije žrtava mobinga, zdravstvene smetnje i simptomi
R

Poteškoće vezane za samopoštovanje, samoefikasnost i samokontrolu

R

Poteškoće u učenju djece i mladih

Poteškoće u učenju djece i mladih: nedjelotvorne i neprilagođene tehnike učenja, teškoće postizanja i održavanja koncentracije, odgađanje izvršavanja obaveza…
R

Poteškoće vezane za postizanje uspjeha u sportu

Poteškoće vezane za postizanje uspjeha u sportu:
pad u samopoštovanju, pad u motivaciji itd.

“Želja za ozdravljenjem uvijek je bila pola zdravlja.” Seneka